lördag 12 december 2015

Vaniljfudge


Sött och gott till jul!

Ingredienser 

1 vaniljstång
4 dl socker
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 dl ljus sirap
50 g smör
1 krm salt

Gör så här:
*Lägg bakplåtspapper i en form som är ca 20x30 cm.
*Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ner fröna i en kastrull. Tillsätt socker, grädde, mjölk, sirap, smör och saltet och värm på låg värme tills smöret har smält. Rör om då och då med en träslev.
*Höj till medelvärme och låt smeten koka tills den har en temp på 117 grader. 
*Ta kastrullen från värmen och låt bubblorna gå ner en aning. Rör om tills smeten tjocknar och tempen sjunker.
*När smeten inte längre är glansig utan har blivit matt och har en temp på 55-60 grader är den klar.
*Häll ut i formen och låt svalna och stelna till lite i rumstemperatur innan man skär den i små rutor.

Recept från recept.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar