I dag har jag provat på att göra plommonchutney. Ganska lätt!
Börjar dock bli lite trött på att kärna ur plommon nu men snart är de slut, haha!
Ingredienser
1 kg urkärnade plommon
2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
1 röd chili
2,5 dl rörsocker
1/2 dl vatten
1/2 vitvinsvinäger
1 kanelstång
salt
Gör så här:
*Kärna ur plommonen, hacka lökarna, vitlöksklyftorna och chilin.
*Blanda med socker, vatten, vinäger och kanelstång i en kastrull.
*Smaka av med salt.
*Häll upp chutneyn i väl rengjorda burkar.
Jag tyckte att den blev lite lös i konsistensen men det kanske blir bättre när den får stå till sig ett tag.
Alternativet är kanske att göra med syltsocker istället som innehåller pektin.
Recept från ica.se
These look great and I will have to try out your version.
SvaraRaderaresep martabak manis terang bulan