fredag 4 september 2015

Plommonchutney

I dag har jag provat på att göra plommonchutney. Ganska lätt! 
Börjar dock bli lite trött på att kärna ur plommon nu men snart är de slut, haha! 


Ingredienser 

1 kg urkärnade plommon
2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
1 röd chili
2,5 dl rörsocker
1/2 dl vatten
1/2 vitvinsvinäger
1 kanelstång
salt

Gör så här:

*Kärna ur plommonen, hacka lökarna, vitlöksklyftorna och chilin. 

*Blanda med socker, vatten, vinäger och kanelstång i en kastrull.


*Låt koka upp och sedan småputtra utan lock i 45 min. 
*Smaka av med salt.
*Häll upp chutneyn i väl rengjorda burkar. 

Jag tyckte att den blev lite lös i konsistensen men det kanske blir bättre när den får stå till sig ett tag. 
Alternativet är kanske att göra med syltsocker istället som innehåller pektin.

Recept från ica.se



1 kommentar: