Ingredienser 12 bitar
Pajdeg:
100 g smör
1/2 dl socker
2 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
Fyllning:
1,5 dl vispgrädde
50 g smör
1,5 dl sirap
200 g mörk choklad (40%)
1,5 dl lingon
Gör så här:
*Sätt ugnen på 200 grader.
*Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, havregryn och mjöl.
*Rör ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
*Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 8-10 min tills den har fått fin färg.
*Koka upp grädde, smör och sirap i en kastrull. Koka på svag värme ca 10 min. *Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i smeten. Ställ tillbaka på eftervärme. Rör tills chokladen smält och är riktigt slät och blank.
*Häll chokladsmeten i pajskalet och strö över lingonen.
*Ställ i kylen att stelna minst 5 tim eller över natten.
Servera med lättvispad grädde!
Recept från arla.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar